At Flierman is geboren in Apeldoorn (1947). Vanuit Apeldoorn is hij verhuisd naar Deventer waar hij 8 jaar heeft gewoond. In die tijd is hij begonnen als docent scheikunde aan de Laboratoriumschool in Deventer (toen LSD geheten). Hij woont inmiddels al 43 jaar in Eefde. Hij heeft zijn atelier aan huis.

 

In de volgende passage beschrijft At zijn ontwikkeling als aquarellist. 

 

In 1987 volgde ik een cursus ‘Tekenen en schilderen’ bij de Volksuniversiteit Warnsveld onder leiding van Ben Hulsegge. Ik ben daar met aquarel begonnen.

In de loop van de jaren ben ik bij aquarel gebleven met een keer een uitstapje naar olieverf en acryl. Aquarel heeft bij mij altijd toch de voorkeur gehouden. Vandaar dat ik me hierin steeds verder heb ontwikkeld.

 

In het begin ging ik zeer precies te werk. Ik had toen les van Jacques Marris die mij erg motiveerde bij het schilderen van stillevens.  Van hem heb ik het ‘kijken’ geleerd. Zo kregen mijn stillevens steeds meer een betere stofuitdrukking. Met Jacques hebben we aan het wad geschilderd. Dat heeft bij mij de liefde voor het wad aangewakkerd. Het schilderen van het wad heeft tot gevolg gehad dat ik vrijer ging werken. Geen klein werk, maar duidelijk wat groter.

Mede hierdoor gebruik ik vaak meer water, grotere penselen en zwaarder papier. De techniek ‘nat in nat’ geeft bijzondere effecten omdat het soms moeilijk te ‘sturen’ is.

 

Om me verder te ontwikkelen heb Ik diverse workshops gevolgd in Frankrijk, Engeland en Nederland. Leuk én leerzaam om te doen.

 

Bij Marius van Dokkum heb ik ook een aantal jaren lessen gevolgd. Zijn lessen hebben mij verder gevormd als schilder.

 

Een paar jaar geleden heb ik de techniek aquarel in combinatie met pastel ontdekt. Eerst een aquarel maken en vervolgens met pastel (Schmincke) werken geeft bijzondere effecten. Met deze techniek heb ik van Nepal een aantal werken gemaakt. O.a. een straatbeeld in Kathmandu (zie ook Galerie). Het samenspel van kleuren van beide technieken is prachtig.  De chaos die de stad markeert is hierdoor duidelijk te zien. 

Op dit moment ben ik bezig met portretschilderen. Ook in aquarel.